Wouter Remaut aangesteld als nieuwe CEO van Co.Station Brussel & Co.Station Gent Previous item Co.Station start formele... Next item Wouter Remaut, nouveau CEO...

Wouter Remaut aangesteld als nieuwe CEO van Co.Station Brussel & Co.Station Gent

Brussel, 11 januari 2017 – De raden van bestuur van Co.Station Brussel en Co.Station Gent hebben, met ingang vanaf 2 januari, Wouter Remaut benoemd als nieuwe CEO. In zijn nieuwe functie als CEO is Wouter verantwoordelijk voor de dagelijkste leiding van de Co.Station entiteiten in Brussel en Gent en om Co.Station potentieel te laten uitgroeien tot het belangrijkste groeiplatform voor scale-ups in de Belgische technologiesector. Co.Station zijn ambitie is om leider te worden in het opschalen van tech-bedrijven in België, door een brug te creëren tussen corporates en scale-ups en deze laatsten te voorzien van alle hulpmiddelen die ze nodig hebben om te excelleren, innoveren en groeien. Op deze manier wil Co.Station het ondernemerschap in België aanmoedigen en toegevoegde waarde creëren voor zowel scale-ups als corporates.

Wouter behaalde een masterdiploma Rechten in Gent en een postgraduaat internationaal privaatrecht aan de ULB. Hij startte zijn carrière bij BNP Paribas Fortis in 2000 waar hij in diverse afdelingen van de bank werkzaam was.

“Doorheen mijn carrière is het voor mij altijd belangrijk geweest om bedrijven en ondernemers te helpen bij het realiseren van hun plannen”, legt Wouter Remaut uit. “Het is dan ook met veel enthousiasme dat ik deze uitdaging aanneem. Ik wil een bruggenbouwer zijn tussen onze scale-ups, de academische en de bedrijfswereld. Meer dan ooit wil ik dat Co.Station samen met zijn aandeelhouders, een voortrekkersrol speelt om het ondernemerschap en de innovatie in de Belgische technologiesector een boost te geven.”

Wouter Remaut volgt Olivier Viaud op. Op 2 jaar tijd slaagde Olivier, één van de oprichters van Co.Station Brussel, erin om het bedrijf te laten uitgroeien tot een succesvolle community voor Belgische start-ups & scale-ups. Na 2 jaar intensief te werken aan de ontwikkeling van het bedrijf, acht Olivier het moment gekomen om aan nieuwe projecten te werken.  Olivier blijft echter in de toekomst als lid van de raad van bestuur verbonden met Co.Station.

“Eerst als CFO en daarna als CEO kreeg ik samen met BNP Paribas Fortis de kans om Co.Station Brussel op te richten,” legt Olivier Viaud uit. “Ik ben trots op mijn bijdrage aan het succes van deze onderneming waarvan de toekomst er zeer veelbelovend uit ziet. Op dit ogenblik wil ik mij echter richten op nieuwe uitdagingen terwijl ik Co.Station toch kan blijven ondersteunen om te groeien als onderneming.”

* * *

Over Co.Station

Co.Station heeft als doel om het Belgische digitale ecosysteem te ontwikkelen door het stimuleren van de ondernemingszin, door het beschikbaar stellen van hulpmiddelen ter bevordering van innovatie en groei en door de contacten te faciliteren tussen de bedrijfswereld en start-ups/scale-ups.

Meer informatie: http://co-station.com/

Volg ons op Twitter: @co_station

Volg ons op Facebook: @co.station.BXL.GENT

Volg ons op LinkedIn

Volg ons op YouTube