Co.Station start formele samenwerking met twee nieuwe Academy Partners Previous item Co.Station formalise sa... Next item Wouter Remaut aangesteld...

Co.Station start formele samenwerking met twee nieuwe Academy Partners

BrightBiz en Coding Station trainen respectievelijk sales- en programmeerskills van Belgische starters

Brussel, 27 januari 2017 – Twee nieuwe partners, BrightBiz en Coding Station gaan een formele samenwerking aan met Co.Station, één van de grootste Belgische start-up en scale-up communities met op dit ogenblik vestigingen in Brussel en Gent.
Dankzij dit nieuwe partnership groeit Co.Station uit tot een echte ondernemersschool (Academy) voor de 800 bedrijven die deel uit maken van de ondernemerscommunity. In de toekomst wil het bedrijf een totaal dienstenaanbod uitbouwen dat, waar nodig, inzetbaar is voor de vorming van de communityleden.
De twee nieuwe partners zijn BrightBiz, dat aangepaste salestrainingen voor startende ondernemingen aanbiedt en Coding Station, het bedrijf dat Le Wagon coding bootcamps organiseert in de Benelux en dat vanaf nu eveneens zakelijke technologie opleidingen en initiatie workshops bestemd voor kinderen en pubers organiseert rond nieuwe technologie (Techies Lab).

Beslissende skills

Sales en tech skills behoren tot de meest gevraagde competenties op de Belgische arbeidsmarkt. Een goed idee of product volstaat niet meer. Wanneer groeibedrijven slagen dan hangt dit dikwijls af van de kwaliteit van hun sales en developersteams. Via het partnership met beide bedrijven krijgt de Co.Station community een oplossing voor een probleem waar momenteel het merendeel van de start-ups mee wordt geconfronteerd.

“Te veel Belgische start-ups falen omdat ze hun verkoopsaanpak niet professionaliseren. Er wordt te veel gefocust op de ontwikkeling van het perfecte product, de zoektocht naar investeerders en op marketing,” zegt Philippe Szombat, CEO bij BrightBiz. “Voor start-ups en scale-ups is het bijna onmogelijk om sales professionals te vinden. Wij hebben als missie om hun verkoop te professionaliseren met behulp van onze opleidingen op maat en gepersonaliseerde coachingsessies die een snelle toename van de verkoop mogelijk maakt. Samen met Co.Station willen we hen deze sales cultuur bijbrengen om zo goed en snel mogelijk uit te groeien tot rendabele bedrijven.”

“Sinds 2015 ontvingen we in Le Wagon Brussels bijna 200 ondernemers en creatievelingen die hun project willen uitwerken,” zegt Anne Colet, Managing Director bij Coding Station. “De deelnemers, afkomstig uit meer dan 50 landen, volgden er onze coding bootcamps in onze kantoren bij Co.Station. Vandaag kunnen we, in samenwerking met Co.Station, ons aanbod verder uitbreiden door kortere zakelijke technologie opleidingen aan te bieden. Met deze aanpak helpen we bedrijven die de start-up fase ontgroeid zijn om het onvermijdbare digitale luik beter te begrijpen en te implementeren in hun bedrijfsvoering en de noodzakelijke stappen te zetten om te kunnen overleven.”

“Dankzij de samenwerking met beide bedrijven zorgt Co.Station ervoor dat de communityleden, voor wat betreft sales en nieuwe technologie, zelf kunnen instaan voor de vorming van hun medewerkers. Deze aanpak is noodzakelijk om hun snelle groei en de aanhoudende vraag van zijn partners te ondersteunen,” voegt Wouter Remaut, CEO bij Co.Station toe. “Met deze vorm van partnership tonen we onze intentie aan om een totaal dienstenaanbod aan te bieden aan de community dat hen toelaat om hun activiteiten verder uit te breiden.”

Over Coding Station (Le Wagon Benelux + Techies Lab)

Le Wagon, opgericht te Parijs in 2013, is een coding bootcamp voor ondernemers en creatievelingen. Gedurende 9 weken volgen de deelnemers een voltijds opleidingstraject en leren ze programmeren (Ruby, Rails, HTML, CSS, JavaScript, jQuery, Bootstrap, SQL,…). Voorafgaand aan hun opleiding hebben zij hun motivatie moeten tonen tijdens een selectieprocedure. Le Wagon heeft als doelstelling om hen de noodzakelijke autonomie te geven om hun webapplicatie te designen, te programmeren en uit te rollen na afloop van het opleidingstraject van 9 weken. Daarnaast brengt Le Wagon hen ook de mindset bij van een developer. Na afloop van de opleiding kiezen de deelnemers zelf of ze een carrière als developer willen uitbouwen. Ondernemers in de technologiesector beschikken na afloop over voldoende technische bagage om op een efficiënte manier te communiceren met hun developersteam.

Le Wagon telt wereldwijd reeds meer dan 1100 alumni die als CTO, Web Developer, Product Manager, Technical Sales, etc…, aan de slag zijn.

Coding Station dat voortaan verantwoordelijk is voor de activiteiten van Le Wagon in de Benelux, breidt, in samenwerking met Co.Station , het zakelijke aanbod uit met kortere technologie opleidingen. Daarnaast vergroot het bedrijf ook zijn inspanningen om initiatieworkshops te organiseren waar kinderen en pubers, samen met hun ouders, nieuwe technologie ontdekken (TechiesLab).

Meer informatie: https://www.lewagon.comwww.techieslab.org

Over BrightBiz

BrightBiz werd 3 jaar geleden opgericht door Philippe Szombat. Reeds meer dan 100 start-ups en ondernemers volgden een opleiding bij het bedrijf. BrightBiz brengt hen een verkoopscultuur bij door hen de beste verkoopstechnieken te leren beheersen.

Deze aanpak resulteert in een toename van de verkoopsmomenten, een hoger percentage succesvolle verkopen en de mogelijkheid om hogere prijzen te onderhandelen wat op zijn beurt bijdraagt aan een hoger omzetcijfer, winstmarge en cash. Philippe Szombat kijkt terug op een succesvolle professionele carrière bij diverse grote internationale tech bedrijven waaronder Xerox, HP, Unisys en Oracle. Daarnaast heeft hij ook een uitgebreide ervaring met de start-up sector als medeoprichting van Tweetwall Pro.

Pascal Pytel, Nederlandstalig en medezaakvoerder, versterkt BrighBiz met zijn opleidingstalent. Hij heeft 15 jaar ervaring bij Xerox waar hij verantwoordelijk was voor de salestrainingen.

Naast het organiseren van opleidingen wil BrightBiz ook een bemiddellaarsrol spelen tussen klanten en cursisten om hen via een lange termijn samenwerking of in het kader van een specifiek project – bij elkaar te brengen.

Meer informatie: www.brightbiz.be

Over Co.Station

Co.Station heeft als doel om het Belgische digitale ecosysteem te ontwikkelen door het stimuleren van de ondernemingszin, door het beschikbaar stellen van hulpmiddelen ter bevordering van innovatie en groei en door de contacten te faciliteren tussen de bedrijfswereld en start-ups/scale-ups.

Meer informatie: http://co-station.com/