BNP Paribas International Hackathon:  18 start-ups en scale-ups gaan mee op zoek naar de bank van morgen Previous item BNP Paribas International... Next item BNP Paribas International...

BNP Paribas International Hackathon: 18 start-ups en scale-ups gaan mee op zoek naar de bank van morgen

Brussel, 29 mei 2017 – Co.Station maakt vandaag de deelnemerslijst bekend van de 18 deelnemers aan de BNP Paribas International Hackathon die van 9 tot 11 juni plaats vindt in de kantoren van Co.Station te Brussel. De 20 start-ups en scale-ups zullen gedurende 3 dagen oplossingen uitwerken rond de thema’s die BNP Paribas Fortis identificeerde. Het event vindt wereldwijd gelijktijdig plaats in 10 steden. De Belgische deelnemers maken kans om één van de twee incubatieprogramma’s voor hun project te winnen ter waarde van 20.000 euro. Daarnaast mogen zij mogelijk ook deelnemen aan de finale in Parijs.

Tijdens de hackathon worden de 18 geselecteerde deelnemers beoordeeld door een jury samengesteld uit zowel experts uit het Belgische bedrijfsleven (EY, IMEC en B-Hive) als B2B en B2C specialisten van BNP Paribas Fortis. O.a Wim De Waele, CEO van B-Hive, Yannick Grécourt, Financial Services Advisory Partner bij EY, Luc Jacobs, Innovation Manager bij IMEC en Wouter Remaut, CEO van Co.Station, zullen de verschillende projecten beoordelen. Het Microsoft accellerator team uit het Verenigd Koninkrijk onder leiding van Warwick Hill neemt de coaching van de deelnemers voor zijn rekening.

Ongeveer 120 personen zullen een weekend lang werken rond 4  verschillende thema’s

  • Nieuwe communicatietools om met klanten te communiceren
  • Nieuwe e-services voor private banking-klanten
  • De impact van de deeleconomie en internet of things op de leasing van materiaal
  • Hoe kunnen corporate klanten hun eigen data slimmer gebruiken?
Paykey Hey
Manual.to SAY
Elderlinked CrunchAnalytics
SMOVIN Traderouter
Ibanity Comarch
ASAS Mercurius
Carfixer OneUp
TAG.bio Kudujad
Smartbeam

 

Behalve Brussel zullen deelnemers ook in San Francisco, Parijs, Rome, Nanjing (China), Singapore, Istanbul, Warschau, Berlijn en Luxemburg de koppen bij elkaar steken over hoe technologie de financiële wereld kan helpen om de uitdagingen van de sector aan te gaan.

Over Co.Station
Co.Station heeft als doel om het Belgische digitale ecosysteem te ontwikkelen door het stimuleren van de ondernemingszin, door het beschikbaar stellen van hulpmiddelen ter bevordering van innovatie en groei en door de contacten te faciliteren tussen de bedrijfswereld en start-ups/scale-ups.

Meer informatie: http://co-station.com/

Volg ons op Twitter: @co_station

Volg ons op Facebook: @co.station.BXL.GENT

Volg ons op LinkedIn

Volg ons op YouTube