Proximus participeert in Co.Station en versterkt zo het digitale ecosysteem in België Previous item Proximus reinforces... Next item Proximus renforce la...

Proximus participeert in Co.Station en versterkt zo het digitale ecosysteem in België

 

Co.Station, de Belgische community die een tweeduizendtal ondernemers, start-ups, scale-ups, gevestigde bedrijven, investeerders en opiniemakers verenigt, verwelkomt operator Proximus als kersvers aandeelhouder naast BNP Paribas Fortis, SD Worx en USG.

Proximus – toonaangevend provider van telefoon-, internet-, tv- en netwerkgebaseerde ICT-diensten in België – werkt al sinds september 2016 samen met Co.Station. Innovatie is een heel belangrijk aspect van de groeistrategie van Proximus. Proximus koos zonder aarzelen voor Open Innovation: samenwerken met externe partijen om samen de producten van morgen te ontwikkelen door middel van co-creatie, het delen van resources en de creatie van een nieuwe marktdynamiek via de ontwikkeling van nieuwe ecosystemen. In zijn nieuwe rol van aandeelhouder versterkt Proximus zijn engagementen ten opzichte van Co.Station en bouwt het steviger bruggen naar de gemeenschap van digitale start-ups en scale-ups.

‘Proximus wil optreden als katalysator die het ondernemerschap stimuleert en nieuwe digitale bedrijven in België helpt innoveren en groeien. Als medeoprichter van Co.Station Gent werd ons direct duidelijk dat we dezelfde waarden en ambities koesteren. ‘Aandeelhouder worden was de logische volgende stap’, weet Dominique Leroy, Chief Executive Officer van Proximus.

Co.Station is met zijn aandeelhoudersstructuur die samengesteld is uit diverse bedrijven, zijn sterke palmares in het beheer van de sites van Gent en Brussel, en zijn bewezen ervaring met het ontwikkelen van innovatieprogramma’s een van de innovatiepijlers in België.

‘De komst van Proximus als nieuwe aandeelhouder zal ons helpen nieuwe kansen te benutten en meer waarde te leveren aan onze community’, benadrukt Wouter Remaut, CEO van Co.Station Belgium. ‘Dit zal de rol van Co.Station als natuurlijk bruggenbouwer tussen gevestigde bedrijven en start-ups nog versterken.’

‘BNP Paribas Fortis, SD Worx en USG zijn blij van Proximus in hun rangen op te nemen’, bevestigt Olivier Peeters, voorzitter van de raad van bestuur van Co.Station. ‘De komst van Proximus houdt enorme kansen in voor onze community, die volop gebruik zal kunnen maken van de sterke strategische, menselijke en technologische aanwezigheid én de sterke marktaanwezigheid van de nummer één telecomoperator van België.’

__________________________

Over Co.Station

Co.Station wil de leider te zijn voor het opschalen van de TECH business in België

Met zijn uitgebreide nationale gemeenschap van start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven, een breed internationaal netwerk van experts en een lokale aanwezigheid met villages in Gent en Brussel is Co.Station bruggenbouwer bij uitstek tussen gevestigde bedrijven en start-ups.

Zijn cross-corporate aandeelhoudersstructuur  (BNP Paribas Fortis, SD Worx, Proximus en USG), zijn bewezen ervaring met het beheren van start-up villages en co-workingruimtes en zijn uitgebreide palmares qua ontwikkeling van innovatieprogramma’s zijn enkele van de dingen die Co.Station uniek maken.

Meer informatie op http://www.co-station.com.

Press Relations Co.Station: 

Mindshake: Ben Claesen | Tel: + 32 479 24 00 19  Email: ben@mindshake.biz

Email: contact@co-station.com

   

Over Proximus

De Proximus Groep is een telecommunicatie- en ICT-bedrijf dat actief is op de Belgische en internationale markt voor residentiële klanten, bedrijven en overheidsinstellingen. Proximus wil een leverancier van digitale diensten worden, die alle personen en alle dingen connecteert zodat mensen beter leven en slimmer werken. Via zijn geïntegreerde vaste en mobiele netwerken van topkwaliteit biedt Proximus overal en altijd toegang tot digitale diensten en gebruiksvriendelijke oplossingen, en tot een brede waaier van multimedia-inhoud. Proximus vormt technologieën zoals Internet of Things (IoT), Big Data, Cloud en Security om tot oplossingen met een positieve impact op mens en maatschappij. Met zijn 13.633 medewerkers, die zich allemaal inzetten om een superieure klantenervaring te bieden, realiseerde de Groep eind 2016 een onderliggende groepsomzet van 5.871 miljoen EUR.

Proximus (Euronext Brussel: PROX) is ook in Luxemburg actief via zijn filialen Telindus Luxembourg en Tango, en in Nederland via Telindus Netherlands. Zijn filiaal BICS biedt internationale wholesaleoplossingen van topkwaliteit voor leveranciers van spraak- en mobiele datadiensten wereldwijd.

Bezoek voor meer informatie www.proximus.com en www.proximus.be

Press Relations Proximus: +32 2 202 44 44

Jan Margot:  Haroun Fenaux   

+32 475 58 50 37  +32 476 60 03 33  

Email: press@proximus.com