Innovation Plane 2017 – Belgische ondernemers op zoek naar innovatie en business in Berlijn Previous item INNOVATION PLANE 2017 ... Next item Innovation Plane: Belgian...

Innovation Plane 2017 – Belgische ondernemers op zoek naar innovatie en business in Berlijn

Duitsland speelt voortrekkersrol in Europese technologie sector

Brussel, 25 september 2017 –  Volgend op het succes van de Innovation Train naar Parijs in juni, organiseren Co.Station, BECI en Brussels Creative met de steun van BNP Paribas Fortis op 23 en 24 november een tweedaagse trip naar Berlijn. Via dit event willen de initiatiefnemers de deelnemende Belgische start-ups, scale-ups en ondernemers niet alleen kennis laten maken met het Duitse digitale ecosysteem dat innovatie vanuit een ander perspectief bekijkt dan de Belgische ondernemingen. Het is ook de bedoeling om de Belgische bedrijven te helpen bij hun expansieplannen op de Duitse markt. Naast formele en informele netwerkmomenten met lokale investeerders zijn er ook leermomenten gepland met de belangrijkste actoren uit het Duitse digitale ecosysteem. Net zoals in juni is er plaats voor 100 ondernemers.

Duitsland: katalysator voor Belgische technologie sector?

De Duitse hoofdstad is ondertussen uitgegroeid tot het centrum van het Duitse digitale ecosysteem. Meer dan 60 van de 100 grootste Duitste start-ups (o.a. SoundCloud, HelloFresh, Delivery Hero,…) zijn gevestigd in Berlijn terwijl ook de belangrijkste Duitse investeringsfondsen (DN Capital, DST Capital, Index Ventures,…) er hun kantoor hebben. Duitse investeerders lijken de weg naar Belgische ondernemingen echter niet te vinden. Ook voor Belgische ondernemers staat de Duitse markt niet op nummer één op het ogenblik dat hun bedrijf de stap zet naar het buitenland.

Wanneer Belgische technologiebedrijven worden overgenomen dan gebeurt dit hoofdzakelijk door andere Belgische bedrijven (36%) , Amerikaanse bedrijven (26%) en beduidend minder door Franse (8%), Duitse (5%) en Nederlandse (5%) bedrijven. Wanneer Belgische bedrijven uitbreiden in het buitenland doen ze dat ook voornamelijk in de VS of Frankrijk, maar slechts zelden in Duitsland. Deze trip heeft dan ook in eerste plaats tot doel om Belgische bedrijven te helpen die willen groeien in één van de grootste Europese digitale ecosystemen.

De leden van onze community zijn voortdurend op zoek naar ondersteuning en inspiratie om hun onderneming te laten groeien. Dat is gelijktijdig ook de basis voor deze trip…we willen innovatie stimuleren, deelnemers laten ontdekken hoe innovatie kan plaatsvinden en zelf een facilitator zijn van innovatie,” legt Wouter Remaut, CEO bij Co.Station uit.

Miguel Van Keirsbilck, Coördinator Starters bij BECI bevestigt dat networking belangrijk is voor de deelnemers:  “Eén van onze belangrijkste doelstellingen tijdens deze trip is om netwerkmomenten te faciliteren. Tijdens deze trip naar Berlijn focussen we niet alleen op de de contacten met de leden van de Berlijnse community. De deelnemers zullen ook onderling ruim de tijd hebben om te netwerken.”

Voor Alain Heureux, CEO bij Brussels Creative, is het belangrijk dat bedrijven verschillende perspectieven aangereikt krijgen: “De weg die ondernemers en start-ups bewandelen is bezaaid met obstakels. Vaak moet je problemen vanuit een ander perspectief bekijken om een oplossing te vinden.”

Hoe deelnemen?

De deelnemers aan het event maken hun keuze uit één van de drie thema’s en volgen ter plaatse  een aangepast programma. De drie thema’s zijn:

 

  • Circulaire economie,
  • Scaling-up
  • Artificiële Intelligentie (AI) en ondersteuning bij het heruitvinden van de stad

 

Het aantal ondernemers dat kan deelnemen aan dit event is beperkt tot maximum 100 personen. Tot 30 september genieten deelnemers van het voordelige tarief van 499 euro. Inbegrepen zijn de heen- en terugvlucht via Brussels Airlines, een verblijf in een 4-sterren hotel, transport ter plaatse, begeleide bezoeken in functie van het gekozen thema, maaltijden, een receptie, een netwerkevent en nog veel meer.

Check hier in voor meer details!

###

Over Co.Station
Co.Station heeft als doel om het Belgische digitale ecosysteem te ontwikkelen door het stimuleren van de ondernemingszin, door het beschikbaar stellen van hulpmiddelen ter bevordering van innovatie en groei en door de contacten te faciliteren tussen de bedrijfswereld en start-ups/scale-ups.

Meer informatie: http://co-station.com/

Volg ons op Twitter: @co_station

Volg ons op Facebook: @co.station.BXL.GENT

Volg ons op LinkedIn

Volg ons op YouTube

Over BNP PARIBAS FORTIS
Als bank voor een wereld in verandering wil BNP Paribas Fortis een echte katalysator zijn voor innovatie. Als founding partner van Co.station ondersteunen en begeleiden we jonge ondernemers in hun ontwikkeling. Vandaar onze enthousiaste steun voor deze Innovation Train die Belgische start-ups en scale-ups in contact brengt met het kruim van het Franse innovatie ecosysteem.

Over BECI

BECI – Kamer van Koophandel & Verbond van Ondernemingen – te Brussel bevindt zich op de 500 Louizalaan, ook gekend onder de naam “Huis van Ondernemingen”, vertegenwoordigt duizenden ondernemingen, behartigt hun belangen en biedt hen talloze diensten aan voor een beter beheer van hun zaak.

About Brussels Creative

Brussels Creative (www.brusselscreative.be) is a platform for the Brussels based creative and cultural ecosystem gathering citizens initiatives, political bodies, academics and businesses. We believe that creativity and Innovation will fuel the growth of our economy and that, by focusing on cross-overs, we will drive disruption, energize our society and increase our socio-economic impact.  With over 35 organizations onboard, our main mission is to build bridges between our stakeholders but also with European Institutions and other cities in Europe (notably as a member of the Creative Ring – www.creativering.eu).