Co.Station en Sambrinvest bereiken een akkoord betreffende de opening van een nieuwe village voor tech startups in Charleroi Previous item Innovation Plane : plus de... Next item Co.Station et Sambrinvest...

Co.Station en Sambrinvest bereiken een akkoord betreffende de opening van een nieuwe village voor tech startups in Charleroi

Brussel, 17 november 2017 – Co.Station Belgium en Sambrinvest hebben een akkoord bereikt betreffende de opening van een nieuwe village voor startende tech ondernemingen in Charleroi.

Co.Station Belgium en Sambrinvest ondersteunen via dit initiatief de doelstelling om een ambitieuzer ondernemersklimaat te ontwikkelen en om innoverende tech startups te ontvangen die op zoek zijn naar huisvesting en/of coaching.

In België behoort Co.Station tot één van de spelers die externe innovatie stimuleren samen met verschillende aandeelhouders. Het bedrijf heeft een diverse en goed ontwikkelde community van startups en scaleups, een solide reputatie wat betreft het beheer van villagtes voor startups en een gedegen ervaring in de organisatie van innovatieprogramma’s. Na het succes van Co.Station Brussel en Gent was het vanzelfsprekend dat er ook werd uitgekeken naar andere steden. De keuze voor Charleroi, een dynamische stad in ontwikkeling, is dan ook logisch.

Wouter Remaut, CEO bij Co.Station Belgium : “Sambrinvest is verankerd in het lokale ecosysteem en is dan ook de perfecte partner voor dit initiatief. De opening van een Co.Station village in Charleroi betekent een versterking van ons netwerk en onze banden met onze grote tech startup en scaleup community.” 

Anne Prignon, CEO bij Sambrinvest : Dit project is het resultaat van een strategische stap die twee jaar geleden werd gezet met als doel tech startups aan te trekken om zich in onze regio te vestigen en hen te ondersteunen in hun groei. Via Digital Attraxion, de startup accelerator die actief is in de provincie Henegouwen en met Co.Station als partner voor hun tech locatie in Charleroi beschikken we over alle mogelijke middelen om ons digitaal ecosysteem te ontwikkelen. » accélérateur de startup actif sur l’ensemble du Hainaut, et Co.Station comme partenaire de l’espace digital à Charleroi, nous disposons d’un maximum d’outils pour développer notre écosystème numérique.” 

Olivier Peeters, Voorzitter van de Raad van Bestuur bij Co.Station Belgium : “Co.Station en zijn partners BNP Paribas Fortis, Proximus, SD Worx en USG) kijken enthousiast uit om samen te werken bij de opening van de nieuwe village in Charleroi. Hierdoor wordt de rol van Co.Station bevestigd en wordt de rol van het bedrijfals natuurlijke bruggenbouwer tussen ondernemingen en startup verder versterkt. Deze opening is een goede aanvulling voor onze vestigingen in Brussel en Gent en zal ervoor zorgen dat de verschillende lokale ecosystemen nog beter ervaringen kunnen delen en samenwerken.”

Over Co.Station

Co.Station heeft als doel om de Belgische marktleider te worden voor wat betreft het opschalen van techbedrijven. Co.Station is de natuurlijke bruggenbouwer tussen bedrijven en startups en maakt hiervoor gebruik van een grote nationale community van startups, scaleups en bedrijven, een uitgebreid netwerk van internationale experts en een lokale aanwezigheid (dankzij hubs in Brussel en Gent).
Co.Station onderscheidt zich door een  aandeelhouderschap dat verspreid wordt over verschillende bedrijven: BNP Paribas Fortis, SD Worx, Proximus en USG), een solide reputatie van co-working ruimtes en kantoren voor startups. Het bedrijf wordt ook erkend voor zijn uitgebreide ervaring in het organiseren van innovatieprogramma’s.

Surf voor meer informatie naar http://co-station.com/

Volg ons op Twitter: @co_station

Volg ons op Facebook: @co.station.BXL.GENT

Volg ons op LinkedIn

Volg ons op YouTube

Perscontact Co.Station:

Mindshake: Ben Claesen | Tel: + 32 479 24 00 19 ⎮ Email: ben@mindshake.biz

Email: contact@co-station.com

 

Over Sambrinvest

Sambrinvest is een gemengd investeringsfonds dat als doel heeft om de economische activiteit te ondersteunen via de creatie en ontwikkeling van KMO’s. Daarnaast zet Sambrinvest ook in op  het stimuleren van nieuwe technologieën die een goede basis kunnen leggen voor het toekomstige potentieel van de regio.

Surf voor meer informatie naar www.sambrinvest.be en bezoek de social media kanalen (Twitter, Facebook,…)

Perscontact Sambrinvest:

Basile Vellut | Tel: + 32 476 28 13 89 |  Email: basile.vellut@sambrinvest.be