Co.Station kiest Béatrice de Mahieu  als Chief Innovation Officer Previous item Co.Station chooses... Next item Co.Station choisit...

Co.Station kiest Béatrice de Mahieu als Chief Innovation Officer

Brussel, 9 januari 2018 – Sinds vandaag is Béatrice de Mahieu (Virtuology Academy, Pimento Map, Internet Attitude, Ambassify) aan de slag als Chief Innovation Officer bij Co.Station Belgium. Hiermee kiest Co.Station Belgium, de campus waar startende ondernemingen, corporates en KMO’s nauw samenwerken rond innovatie en groei, voor een entrepreneur en investeerdersexpert, met bovendien massa’s ervaring bij grote techbedrijven (Telenet, Microsoft) en mediagroepen (Vlan groep, Elle België). Met het aantrekken van Béatrice de Mahieu en de opening van een derde campus in Charleroi (na Brussel en Gent) later dit jaar onderstreept Co.Station Belgium, hierin gesteund door zijn partners BNP Paribas Fortis, SD Worx, Proximus en USG, zijn ambitie om techbedrijven in België op te schalen.


Béatrice zal in haar nieuwe functie zowel KMO’s als corporates bijstaan bij de implementatie van hun innovatietraject. Ook zal zij bedrijven helpen om op een open manier te innoveren. Bij open innovatie staat de samenwerking tussen verschillende partijen, zijnde corporates, kmo’s en startende ondernemingen, centraal. Op deze manier wil Co.Station Belgium als een strategische partner bijdragen aan groei en innovatie van zijn klanten.

Sinds de start van haar carrière in 1999 was Béatrice achtereenvolgens aan de slag bij grote bedrijven (Telenet, Microsoft) en mediagroepen (Vlan groep, Elle België) waar ze meewerkte aan de ontwikkeling en groeistrategie van deze bedrijven. Sinds 2012 maakt Béatrice als expert eveneens deel uit van de investeringsraad van één van de belangrijkste Belgische investeringsfondsen, Internet Attitude.


Als co-founder was ze sinds 2013 verantwoordelijk voor het beheer bij Virtuology Academy. Ze droeg eveneens bij aan de ontwikkeling  van de Pimento Map tool waarmee business modellen worden gevalideerd. Als mede-oprichtster werkte ze in 2013 mee aan de Virtuology Academy, een leerschool voor ondernemers die willen ondernemen en innoveren waar ze nog tot eind december 2017 als CEO aan de slag zal zijn. Tijdens deze periode was Béatrice ook actief als coach en mentor voor start-ups en begeleidde ze hen in hun zoektocht naar investeerders, de ontwikkeling van hun strategie en het verder laten doorgroeien.  

“Ik heb België als ondernemersland de voorbije jaren zien veranderen,” legt Béatrice de Mahieu uit. “Jonge mensen willen vandaag zelf hun toekomst in handen nemen en de voorbije jaren werd dan ook een recordaantal nieuwe Belgische techbedrijven opgericht. Het is echter essentieel dat deze beginnende bedrijven deel uit maken van een breder ecosysteem met grote ondernemingen en KMO’s om te blijven groeien en te innoveren. Ik kijk ernaar uit om samen met het Co.Station Belgium team te zorgen voor een vruchtbare kruisbestuiving binnen het ecosysteem van bedrijven uit de Belgische tech en hen te ondersteunen in hun groei en zoektocht naar digitale vernieuwing.”

“Kennis delen en werken aan de groei van onze start-up en scale-up community waren de voorbije jaren cruciaal voor het succes van Co.Station Belgium,” zegt CEO Wouter Remaut. “Ik ben ervan overtuigd dat de expertise van Béatrice ertoe zal leiden dat Co.Station zijn rol als facilitator voor innovatie nog beter kan spelen en dat Co.Station Belgium ontegensprekelijk kan uitgroeien tot de preferred partner van de meest ambitieuze Belgische tech scale-ups en corporates die openstaan voor een samenwerking met startende ondernemers.”

 

* * *

 

Over Co.Station Belgium

Co.Station Belgium heeft als doel om de Belgische marktleider te worden voor wat betreft het opschalen van techbedrijven. Co.Station Belgium is de natuurlijke bruggenbouwer tussen bedrijven en start-ups en maakt hiervoor gebruik van een grote nationale community van start-ups, scale-ups en bedrijven, een uitgebreid netwerk van internationale experts en een lokale aanwezigheid (dankzij hubs in Brussel, Gent en binnenkort Charleroi).

Co.Station Belgium onderscheidt zich door een  aandeelhouderschap dat verspreid wordt over verschillende bedrijven: BNP Paribas Fortis, SD Worx, Proximus en USG), een solide reputatie van co-working ruimtes en kantoren voor start-ups. Het bedrijf wordt ook erkend voor zijn uitgebreide ervaring in het organiseren van innovatieprogramma’s.

 

Surf voor meer informatie naar http://co-station.com/

Volg ons op Twitter: @co_station

Volg ons op Facebook: @costationbxl

Volg ons op LinkedIn

Volg ons op YouTube

Perscontact Co.Station Belgium: 

Mindshake: Ben Claesen | Tel: + 32 479 24 00 19 | Email: ben@mindshake.biz